Πόση άσκηση χρειαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τις πολλές ώρες καθιστικής εργασίας ;

Πόση άσκηση χρειαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τις πολλές ώρες καθιστικής εργασίας ;

Κάθεστε όλη μέρα σε ένα γραφείο;

  Πολλές θέσεις εργασίας απαιτούν να βρισκόμαστε σε καθιστή θέση σε όλο το ωράριό μας. Αυτές οι ώρες μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία μας, ιδίως αν (όπως οι περισσότεροι άνθρωποι) πιάνουμε τον εαυτό μας να καμπουριάζει.

  Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine διαπίστωσε ότι οι τόσες ώρες καθιστικής εργασίας μπορούν να αντιμετωπιστούν με άσκηση – συγκεκριμένα με 30 έως 40 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Μια τέτοια αλλαγή μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη διάρκεια της ζωής μας.

  Η πρόσφατη μελέτη είναι μια μετα-ανάλυση εννέα προηγούμενων μελετών που καταγράφουν δεδομένα 44.370 ατόμων σε τέσσερις χώρες. Όλα αυτά τα άτομα κατέγραψαν τη δραστηριότητά τους σε συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, εξαλείφοντας μεγάλο μέρος του κινδύνου μεροληψίας ή λαθών μέσω των μεθόδων αυτοαναφοράς.

  Σε όλα τα δεδομένα, η μέτρια έως έντονη δραστηριότητα συσχετίστηκε αντιστρόφως ανάλογα με τον κίνδυνο θανάτου για τα άτομα που έκαναν περισσότερη καθιστική ζωή. Αυτό σημαίνει ότι όσο οι άνθρωποι ασκούνταν λιγότερο, είχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

  Για όσους περνούν πολύ χρόνο καθιστοί (8 έως 10 ώρες), η άσκηση είναι ένας τρόπος να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος.

Με 30 έως 40 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης την ημέρα, «η συσχέτιση μεταξύ υψηλού χρόνου καθιστικής ζωής και κινδύνου θανάτου δεν διαφέρει σημαντικά από εκείνες με χαμηλό χρόνο καθιστικής ζωής», γράφουν οι συγγραφείς.

Η ποδηλασία, το περπάτημα, το τρέξιμο, ακόμη και η κηπουρική μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη της καθημερινής ανάγκης του οργανισμού μας για άσκηση, καθώς μας κάνουν να κινούμαστε και να ανεβάζουμε τους καρδιακούς μας παλμούς.

  Αν και η μελέτη αυτή δεν αποτελεί την τελευταία λέξη για το πώς να αντιμετωπίσουμε την έντονη καθιστική ζωή, είναι σύμφωνη με τις πιο πρόσφατες συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

  Οι κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2020 σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα και την καθιστική συμπεριφορά λένε ότι «συνιστάται η μείωση της καθιστικής συμπεριφοράς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις ικανότητες».

 Ο ΠΟΥ συνιστά «οι ενήλικες να ακολουθούν πρόγραμμα 150-300 λεπτών μέτριας έντασης ή 75-150 λεπτών έντονης έντασης σωματική δραστηριότητα ή κάποιο ισοδύναμο συνδυασμό».

Καλή αρχή λοιπόν!

 

THINK FIT LOGO

#MakeHealthYourHabit!

#ΤhinkFitPedia 

Join Us on FB | INSTA |  TW |

 

THINK..είναι FIT ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.

Θές να ενημερώνεσαι πρώτος;

#stayintouch για tips, promos & giveaways

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Γίνε bee.. & κέρδισε bee points !

Ρίξε μια ματιά πως θα κερδίσεις bee profit & κάνε εγγραφή στην κυψέλη μας!