💡11 Μύθοι και Αλήθειες για την Κρεατίνη ,το πιο Διαδεδομένο Παγκοσμίως Συμπλήρωμα στον χώρο της Άσκησης!

Πως βελτιώνει την αντοχή και την αποκατάσταση στο τρέξιμο

 

Η κρεατίνη ανακαλύφθηκε το 1832, ως ένα βασικό συστατικό του σκελετικού μυ. Το 95% για την ακρίβεια, βρίσκεται εκεί και το υπόλοιπο 5% υπάρχει σε διάφορους ιστούς.

Για να το πούμε απλά, η κρεατίνη είναι μια χημική ένωση που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό σου και  η οποία προμηθεύει τους μύες σου με ενέργεια.

Συναντάται σε διάφορες τροφές, δημιουργείται στο συκώτι, το πάγκρεας και τα νεφρά από διάφορα αμινοξέα και από εκεί μεταφέρεται μετά στους μύες, με την κυκλοφορία του αίματος.

Το χαρακτηριστικό της κρεατίνης είναι πως ενώνεται με φώσφορο μέσα στο σώμα και σχηματίζει την ουσία που ονομάζεται ‘φωσφοκρεατίνη’ . Η φωσφοκρεατίνη είναι πολύτιμη στο σώμα, γιατί επιτρέπει την παραγωγή επιπλέον ενέργειας .

  Ουσιαστικά η κρεατίνη, αυξάνει τη διάρκεια που μπορεί να δουλεύεται ο μυς, καθώς παράγει παρατεταμένη ενέργεια.

Αυτό σου επιτρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω στην προπόνηση σου, για περισσότερο χρόνο και με περισσότερη ενέργεια.

Η κρεατίνη  ενισχύει την απόδοση κατά την διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης και αποδεδειγμένα βελτιώνει την δύναμη, την αντοχή, την ενέργεια και την μυϊκή ανάπτυξη.

Η κρεατίνη προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην αθλητική απόδοση και την αποκατάσταση.

Προκύπτει φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα και την παράγει ακόμη και από μόνο του σε περιορισμένες ποσότητες.

Το κύριο καθήκον της είναι να αποκαταστήσει τους ενεργειακούς πόρους για τους μύες, με τη μορφή ATP.

Η επίδραση της κρεατίνης εκτιμάται περισσότερο από τους αθλητές δύναμης ή ταχύτητας, οι οποίοι μπορούν έτσι να γίνουν ελαφρώς γρηγορότεροι και πιο δυνατοί.

Αλλά οι αθλητές αντοχής μπορούν να επωφεληθούν εξίσου από τα οφέλη της κρεατίνης.

Για παράδειγμα, μπορεί να τους βοηθήσει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας κατά τη διάρκεια περιόδων αγώνων ή έντονων προπονήσεων. 

Επιπλέον, η κρεατίνη προάγει την αναπλήρωση του εφεδρικού υδατάνθρακα γλυκογόνου στους μύες και έχει επίσης μια ελαφρώς θετική επίδραση στα υγρά του σώματος.

Όσο πιο πλούσια είναι τα αποθέματα γλυκογόνου στους μύες, τόσο περισσότερο αναστέλλεται η κούραση και συχνά οδηγούμαστε σε καλύτερες επιδόσεις. 

Η κρεατίνη υπάρχει στο κρέας και σε άλλες ζωικές πρωτεΐνες σε περιορισμένες ποσότητες.

Για να επιτύχετε ημερήσια πρόσληψη 5g κρεατίνης μέσα από τη διατροφή σας, θα πρέπει να καταναλώνετε περίπου 1,1 κιλό βοδινό κρέας καθημερινά.

Τα συμπληρώματα κρεατίνης αποτελούν συνεπώς έναν πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αύξησης των αποθεμάτων κρεατίνης στο σώμα.

 

Βελτίωση απόδοσης και αντοχής

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κρεατίνη ενισχύει τη δύναμη του αθλητή κατά 5-15% και την απόδοση του κατά 5-10%.

Λειτουργεί αυξάνοντας την ποσότητα ATP, που είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τους μυς και απαραίτητο για τη σύσπαση τους. Με περισσότερη ATP, οι μύες σου θα εργάζονται πιο σκληρά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ότι χρειαστείτε για Αθλητική Διατροφή θα το βρείτε στο Εξειδικευμένο eshop για Αθλήματα Αντοχής, ThinkFit.gr

TF banner

Ταχύτερη ανάρρωση

Τα επίπεδα της κρεατίνης αναπληρώνονται ταχύτερα, άρα επιτυγχάνεται γρήγορη ανάκαμψη και πιο υψηλά επίπεδα αποθηκευμένης κρεατίνης μυϊκά για την επόμενη φορά που το σώμα σου θέλει να χρησιμοποιήσει τα δικά του αποθέματα.

Μείωση καταπόνησης και κόπωσης

Τα συμπληρώματα κρεατίνης συμβάλλουν στη μείωση της μυϊκής κόπωσης και του χρόνου αποκατάστασης.

Με την κρεατίνη, οι μυς σου θα αποθηκεύουν περισσότερο γλυκογόνο, το οποίο τους θα τους επιτρέπει να ανακτήσουν ενέργειά πιο γρήγορα μετά από την άσκηση.

 


 

ΜΥΘΟΙ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ – KAI 3 TOP ΣΥΜΠΛΗΡΏΜΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΤΙΝΗ

Μάθε ποιες είναι οι αλήθειες αλλά και οι μύθοι σχετικά με το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως συμπλήρωμα στον χώρο της άσκησης, την κρεατίνη.

Μάθε τι ισχύει και τι όχι!

1ος ΜΥΘΟΣ: Όση περισσότερη κρεατίνη παίρνεις, τόσο το καλύτερο

Η αλήθεια

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο St. Francis Xavier University στη Νέα Σκοτία, με δοσολογία 0,1 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους κρεατίνη, οι αθλητές αποβάλλουν 46% της λαμβανόμενης κρεατίνης μέσα σε 24 ώρες. 

Αν είσαι 110 κιλά και κάνεις ασκήσεις με βάρη, αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώσεις 10 γραμμάρια κρεατίνης, 46% ή 4,6 g κρεατίνης, πάει χαμένη!

Σε μια άλλη μελέτη που διεξήχθη στο Εργαστήριο Σωματικής Απόδοσης (Human Performance Laboratory) στο Ball State University, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι οι χαμηλότερες δόσεις κρεατίνης (5g / ημέρα) είναι αποτελεσματικές και ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν ακόμη και χωρίς τη φάση της φόρτωσης.

 

2ος ΜΥΘΟΣ: Η φάση φόρτωσης κρεατίνης είναι υποχρεωτική

Η αλήθεια

Για άλλη μια φορά, οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων μικρότερες δόσεις κρεατίνης είναι οι πιο κατάλληλες.

Η προαναφερθείσα έρευνα επίσης προτείνει ότι η φόρτωση κρεατίνης μπορεί να αποφέρει… απολύτως τίποτα.

Αξίζει να κάνεις φάση φόρτωσης;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πιθανώς όχι.

Αν όμως, είσαι ένας επαγγελματίας αθλητής, μπορεί να θελήσεις να κάνεις μια φάση φόρτωσης, αλλά μόνο σε αυτή τη περίπτωση.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, 5g είναι το μόνο που χρειάζεται.

3ος ΜΥΘΟΣ: Η κρεατίνη πρέπει να ληφθεί με χυμό σταφυλιού

Η αλήθεια

Η ιδέα πίσω από τη λήψη κρεατίνης με ζάχαρη, όπως ο χυμός σταφυλιού είναι ορθή.Αλλά το κόλπο δεν είναι ο χυμός σταφυλιών ανά μερίδα. Έχει να κάνει με τη λειτουργία της ινσουλίνης στο σώμα.

Για να βελτιωθεί η πρόσληψη κρεατίνης, θα πρέπει να βελτιωθεί η έκκριση ινσουλίνης.Η ινσουλίνη λειτουργεί σαν ένα είδος προωθητικής αντλίας για την κρεατίνη, ωθώντας την στους μύες.

Εάν πρόκειται να λαμβάνεις μόνο χυμό, βεβαιωσου ότι καταναλώνεις τουλάχιστον 100 γραμμάρια χυμό για κάθε 5g κρεατίνης.

Ανάλογα με το επίπεδο σου και τους στόχους σου, οι χυμοί «φορτωμένοι» με επιπρόσθετα σάκχαρα μπορεί να μην είναι κατάλληλοι.

Μια νεότερη έρευνα παρουσιάζει ότι μπορείς να πάρεις την κρεατίνη σου μαζί με πρωτεΐνη για το ίδιο αποτελέσματα.

Μια άλλη νέα μελέτη αναφέρει ότι η λήψη 5g κρεατίνης με 50g της πρωτεΐνης μαζί με 47g υδατανθράκων δίνουν τα ίδια αποτελέσματα με τη λήψη 5g με 96g υδατανθράκων.

4ος ΜΥΘΟΣ: Η κρεατίνη λειτουργεί καλύτερα σε υγρή μορφή

Η αλήθεια

Στην πραγματικότητα, στην υγρή μορφή, μπορεί να μην πάρεις καν κρεατίνη, αλλά κρεατινίνη, ένα υποπροϊόν της κρεατίνης.

Η κρεατίνη, σε μορφή σκόνης, είναι εξαιρετικά σταθερή (χημικά).

Όταν εκτίθεται σε όξινο περιβάλλον ή υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, η κρεατίνη θα αρχίσει να διασπάται σε «άχρηστη» κρεατινίνη.

Τα κιτρικά και φωσφορικά οξέα που βρίσκονται σε πολλές υγρές κρεατίνες, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση των προϊόντων αυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθούν πραγματικά να διασπαστεί η κρεατίνη σε υποπροϊόντα.

Οπότε, ως γενικό κανόνα, εάν πρόκειται να κάνετε ένα shaker κρεατίνης, κατανάλωσε το όσο πιο σύντομα γίνεται (μέχρι το τέλος της ημέρας).

5ος ΜΥΘΟΣ: Η κρεατίνη προκαλεί κράμπες

Η αλήθεια

Η άποψη ότι η χρήση κρεατίνης προκαλεί μυϊκές κράμπες στηρίζεται σε μη βάσιμα και χωρίς ερευνητικού είδους αποδείξεις.

Αντιθέτως, οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κρεατίνης δεν συνδέεται με κράμπες.

Σε μία μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν 16 άνδρες που είτε λάμβαναν συμπλήρωμα κρεατίνης ή ένα εικονικό φάρμακο (placebo).Κάτω από ελεγχόμενες και συγκεκριμένες συνθήκες αφυδάτωσης, η συχνότητα εμφάνισης κραμπών και μυϊκού «σφιξίματος» αναφέρθηκαν και από τις δύο ομάδες, αλλά «σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσε η κρεατίνη να συσχετιστεί με μια μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης αυτών».

Δύο άλλες μελέτες που διεξήχθησαν στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας στο Jonesboro στο οποίο 61 αθλητές της Division 1 είναι λάτρεις της κρεατίνης, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, η κρεατίνη δεν είχε καμία επίδραση στην εμφάνισης μυϊκών κραμπών, τραυματισμών ή ασθενειών.

Αυτοί οι αθλητές χρησιμοποιούν 15-25 g κρεατίνη ανά ημέρα για τη φάση της φόρτωσης, και άλλα 5g / ημέρα ως συντήρηση.

6ος ΜΥΘΟΣ: Όλα τα είδη κρεατίνης είναι ίδια

Η αλήθεια

Ακριβώς όπως υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της σαμπάνιας των 500€ και των 50€, έτσι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της υψηλής ποιότητας κρεατίνη και κατώτερης ποιότητας κρεατίνης.

Παραδοσιακά, η Κινεζικής παραγωγής κρεατίνη είναι ένα προϊόν κατώτερης ποιότητας, με περισσότερα κατάλοιπα και υποπροϊόντα, όπως κρεατινίνη, νάτριο, δικυανδιαμίδη, και διϋδροτριαζίνη.

Η Σουηδική παραγωγή  κρεατίνης, από εταιρείες όπως η Swedish supplements, είναι καθαρότερες.

 

7ος ΜΥΘΟΣ: Οι νέες μορφές κρεατίνης δρουν καλύτερα

Η αλήθεια

Βάση ερευνητικών δημοσιεύσεων καμία μορφή κρεατίνης δεν έχει αποδειχθεί να λειτουργεί καλύτερα από την κλασσική παλιά μονοϋδρική κρεατίνη.

Εάν ξοδεύεις επιπλέον ευρώ σε αναβράζοντα, υγρά ή μασώμενα προϊόντα κρεατίνης, το πιο σημαντικό θέμα είναι η κρεατίνη η ίδια.

Εάν αποφασίσεις να κάνεις φιγούρα και να αγοράσεις κιτρική κρεατίνη ή φωσφορική κρεατίνη να θυμάσαι ένα πράγμα: οι μεγάλες κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έγιναν με την απλή κλασσική μονοϋδρική κρεατίνη.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η μονοϋδρική σκόνη κρεατίνης αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό.

Έτσι, εκτός και αν έχεις χρήματα για πέταμα, είναι καλύτερο να μείνεις στην μονοϋδρική κρεατίνη.

Προϊόντα όπως αναβράζουσα ή μασώμενη κρεατίνη προσφέρουν ευκολία και αποτελούν ένα νέο τρόπο για να πάρει κάποιος την κλασσική μονοϋδρική σκόνη κρεατίνης.

Αν σκεφτείς το value for money τότε δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την απλή σκόνη.

8ος ΜΥΘΟΣ: Η κρεατίνη θα επηρεάσει την λειτουργία της αναβολικής ορμόνης του σώματος

Η αλήθεια

Παρόλο που η κρεατίνη μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα, η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leuven στο Βέλγιο έδειξε ότι δεν επηρεάζει την έκκριση της αναβολικής ορμόνης κατά την άσκηση.

Οι ορμόνες που συμπεριλήφθηκαν είναι: η αυξητική ορμόνη, τεστοστερόνη, και η κορτιζόλη.

Η έρευνα, επίσης, θα μπορούσε να προτείνει το εξής: ότι η κρεατίνη σε συνεργασία με προ-ορμόνες ή εκκριταγωγά αυξητικής ορμόνης θα μπορούσε να είναι ευεργετική.

9ος ΜΥΘΟΣ: Η κρεατίνη είναι ιδανική για όλους τους αθλητές

Η αλήθεια

Πολλοί αθλητές θα ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό, άλλοι, πιο λίγο.

Οι αθλητές που απαιτούν άμεση, υψηλής έντασης δύναμη και αντοχή είναι ιδανικοί υποψήφιοι για τα συμπληρώματα κρεατίνης.

Αυτοί οι αθλητές μπορεί να είναι: σπρίντερ, δρομείς μεγάλων αποστάσεων ποδοσφαιριστές, Bodybuilders, παίκτες μπέιζμπολ, μπάσκετ και οι παίκτες παρόμοιων αθλημάτων.

 

10ος ΜΥΘΟΣ: Η κυκλική πρόσληψης κρεατίνης θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα

Η αλήθεια

Λάθος.

Δεν υπάρχει επιστημονική μελέτη που να υποδεικνύει ότι το η κυκλική πρόσληψη κρεατίνης είναι αποδοτικότερη από όταν υπάρχει συνεχής πρόσληψη.

11ος ΜΥΘΟΣ: Μπορείς να λάβεις αρκετή κρεατίνη από την διατροφή σου

Η αλήθεια

Ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει περίπου μόνο 1g κρεατίνης ανά ημέρα από τη διατροφή του.

Όταν μαγειρεύεις το γεύμα σου, παράλληλα καταστρέφεις ένα μεγάλο μέρος της κρεατίνης που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το βόειο κρέας, ο μπακαλιάρος, ο σολομός και η ρέγκα.

 

Είδη και Μορφές Συμπληρωμάτων Κρεατίνης

Αν και υπάρχουν πολλά είδη κρεατίνης, η πρώτη θέση ανήκει στην Μονοϋδρική καθώς οι πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται σε χαμηλή  τιμή!

Ρυθμιστική κρεατίνη – Κρεαλκαλική

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως αυτό το μείγμα μπορεί να μειώσει τη διάσπαση της κρεατίνης στο στομάχι, ώστε να πηγαίνει αποδοτικότερα στους μύες.

Το πλεονέκτημά της είναι ότι δεν χρειάζεται περίοδο φόρτωσης, ένα αρχικό στάδιο στο οποίο λαμβάνεις σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα κρεατίνης.

Υδροχλωρική κρεατίνη

Εδώ οι κατασκευαστές  ισχυρίζονται ότι με μικρότερη ποσότητα μπορούν να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα. Η μικρότερη δοσολογία και η λιγότερη κατανάλωση νερού, ελαχιστοποιεί το φούσκωμα.

Είναι μια πρόταση που μπορείς να σκεφτείς, αν αντιμετωπίζεις θέμα με φούσκωμα ή άλλες γαστρεντερικές διαταραχές.

Νιτρική κρεατίνη

Νεότερο είδος κρεατίνης, το οποίο δεσμεύει ένα μόριο κρεατίνης μαζί με ένα μόριο νιτρικού άλατος.

Αυτό καθιστά μικρότερη τη δόση που πρέπει να παίρνεις καθημερινά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μορφές κρεατίνης, αλλά  – σύμφωνα με τους κατασκευαστές- σου παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μονοϋδρική κρεατίνη

Αποτελεί το πιο διαδεδομένο και μελετημένο είδος κρεατίνης. Είναι οικονομική και προτιμάται γιατί πολύ απλά δουλεύει. Τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα βάσει ερευνών σε αύξηση μυϊκής δύναμης και όγκου, έρχονται από αυτήν.

 


Παρουσιάζουμε 3 Top Συμπληρώματα Διατροφής με Κρεατίνη:

Athletika 100% Kρεατίνη Monoydrate

Μονοϋδρική Kρεατίνη σε εξαιρετικά καθαρή μορφή της Athletika 250gr.

Η κρεατίνη είναι μία ουσία που συντίθεται στο σώμα μας από τα αμινοξέα γλυκίνη, αργινίνη και μεθειονίνη.

Είναι ίσως το συμπλήρωμα διατροφής που έχει εξετασθεί και αναλυθεί περισσότερο από ανεξάρτητα εργαστήρια και Πανεπιστήμια, πιστοποιώντας την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του.

Η μονοϋδρική κρεατίνη της Athletika είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά συμπληρώματα που υπάρχουν.

Εντυπωσιακά με την έννοια ότι από την πρώτη κιόλας προπόνηση μπορούμε να καταλάβουμε την αύξηση στη μυϊκή ενέργεια και δύναμη αλλά και λόγω της συσσώρευσης νερού εντός των μυών, μεγαλύτερων μυϊκών πρηξιμάτων μετά από κάθε άσκηση.

Αυτή η συσσώρευση νερού εντός των μυών έχει σαν αποτέλεσμα την σωστή ενυδάτωσή τους, κάτι πολύ βασικό και σημαντικό αφού με αυτό τον τρόπο γίνεται μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη απορρόφηση όλων των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών από τους μυς.

Η κρεατίνη είναι ένα από τα πλέον βασικά συμπληρώματα ειδικής διατροφής για αθλητές στη ζωή ενός αθλητή.

Η 100% Monohydrate Creatine της Athletika, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο σας παρέχει όλα τα προτερήματα μιας κρεατίνης σε μεγαλύτερο βαθμό !

Περιέχει μονοϋδρική κρεατίνη. Βοηθάει στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής, αυτό την καθιστά ιδανική για όσους βρίσκονται σε περιόδους υψηλής έντασης.

Η  Monohydrate Creatine της Athletika, είναι επιστημονικά ισορροπημένη για να βοηθήσει στην επίτευξη της βέλτιστης ανάπτυξης των μυών, να αυξήσει το μέγεθος και τη δύναμη των μυών, να ενισχύσει την αντοχή και να βελτιώσει την απόδοση.

Περαιτέρω, η κρεατίνη ως φυσική ένωση του σώματος μετατρέπεται σε φωσφοκρεατίνη η οποία αναγεννά τα ΑΤΡs, την ταχύτερη πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια έντονης προπόνησης.

 

Χαρακτηριστικά 

→ Συμβάλλει στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας

→ Συμβάλλει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας

→ Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή

→ Επιταχύνει την ανάκαμψη των μυών

Θα βρείτε την Athletika 100% Kρεατίνη Monoydrate, ΕΔΩ

 

Swedish supplements Κρεατίνη Kre-Alkalyn 2600 mg 

Η Kre-Alkalyn® είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ρυθμιζόμενου PH μονοϋδρική κρεατίνη.

Αποτελεί εναλλακτική λύση της κανονικής κρεατίνης, όπου ο χρήστης δεν χρειάζεται τη φάση φόρτωσης.

Η Kre-Alkalyn® έχει τιμή ΡΗ 12 η οποία σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει αποτελεσματικά την όξινη τιμή PH του στομάχου και να διατηρηθεί σταθερή στο έντερο όπου λαμβάνει χώρα η απορρόφηση για περαιτέρω μεταφορά στους μύες.

Η Kre-Alkalyn® παρέχει μέγιστη σταθερότητα και απορρόφηση και ως εκ τούτου είναι πιο αποτελεσματική από την κανονική μονοϋδρική κρεατίνη. Έχει παρουσιαστεί σε δοκιμές να μετατρέπεται σε υποπροϊόν κρεατινίνης όταν εκτίθεται σε οξύ, πράγμα που σημαίνει μικρότερο κίνδυνο κατακράτησης υγρών και λιγότερων προβλημάτων για τον χρήστη(πρήξιμο στομάχου).

Η κρεατίνη είναι ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής που βελτιώνουν την απόδοση και υπάρχουν σήμερα σχεδόν χίλιες μελέτες πίσω από αυτή.

Η κρεατίνη αυξάνει την απόδοση παρέχοντας φωσφορικές ομάδες στους μύες που τις χρησιμοποιούν ως καύσιμο σε αναερόβιες εκρηκτικές ασκήσεις όπως εκγύμναση με σπριντ ή βαριά προπόνηση.

Η κρεατίνη αυξάνει τη σωματική απόδοση με την επαναλαμβανόμενη βραχυχρόνια άσκηση με υψηλή ένταση “” Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ελάχιστη πρόσληψη 3g .

Χαρακτηριστικά του KreAlkalyn 2600 mg της Swedish Supplements:

 

    →   Αυξάνει την διάρκεια και την ένταση των προπονήσεων

    →   Προσδίδει ενέργεια και αντοχή

    →   Μειώνει την κόπωση των μυών

    →   Βοηθάει στην σύνθεση νέων άπαχων μυών

Θα βρείτε την Swedish KreAlkalyn 2600 mg, ΕΔΩ

 

226ERS Creatine Neutral 300gr

 

Η  226ERS Creatine Neutral έχει αλκαλική δράση και εξουδετερώνει την οξύτητα που προκαλεί ο μεταβολισμός των μυικών κυττάρων που συσχετίζεται με την κόπωση.

Η περισσότερη κρεατίνη απαντάται στους σκελετικούς μύες, κυρίως μέσω της φωσφοκρεατίνης, που χρησιμοποιείται για την γρήγορη απόκτηση ενέργειας αλλά και την μείωση της αλκαλικής ύφεσης του αίματος των μυών. Αυτό καθυστερεί την κόπωση και έχει δράση αποκατάστασης.

 

Τι το ενδιαφέρον έχει η χρήση κρεατίνης; 

> Στην αρχή της αεροβικής άσκησης, όταν δεν υπάρχει πλεόνασμα βάρους.

> Προπονήσεις όπου απαιτείται μεγάλη προσπάθεια μικρής διάρκειας, και υπάρχει σύντομη περίοδος αποκατάστασης.

Αθλήματα με διαλειμματική μορφή (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, αθλήματα με ρακέτα, κ.λπ.).

 

Για την μεγιστοποίηση της απορρόφησης:

> Προπόνηση με Ενέργεια+Κρεατίνη.

> Ποτό Αποκατάστασης+Κρεατίνη, μετά την προπόνηση.

 

Η κρεατίνη σας βοηθάει να ανακάμψετε και να ενισχύσετε τα μυικά σας επίπεδα.

Χωρίς γλουτένη.

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Κατάλληλη για χορτοφαγική και vegan διατροφή.

Μέγεθος 300g.

Ουδέτερη γεύση.

Θα βρείτε την 226ERS Creatine Neutral 300gr, ΕΔΩ

TF banner

THINKFIT

FITNESS WEB STORE

Πηγή: runningnews.gr

 

Stay active – Eat Healthy – Sleep more!

THINK FIT LOGO

#MakeHealthYourHabit!

 

Follow us for more! Follow us for more!μαγνήσιο Follow us @ instagram!

THINK FIT faviconΔιάβασε τα νέα άρθρα του ΤHINK FIT-pedia!

Join Us on  Tweeter 

THINK..είναι FIT ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 48,00 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 40,00 €.
ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 36,00 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 35,00 €.

Θές να ενημερώνεσαι πρώτος;

#stayintouch για tips, promos & giveaways

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Γίνε bee.. & κέρδισε bee points !

Ρίξε μια ματιά πως θα κερδίσεις bee profit & κάνε εγγραφή στην κυψέλη μας!