5 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε foam roller

 Foam Roller

Καθώς μεγαλώνουμε, οι μυϊκοί πόνοι, η δυσκαμψία και η δυσφορία μπορούν να γίνουν πιο συνηθισμένα.

Ομοίως, μετά από μια επίπονη προπόνηση, οι μύες μας μπορεί να γίνουν δύσκαμπτοι και να πονέσουν – ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που κινείστε πραγματικά μετά από καιρό!

Αν και αυτό είναι απολύτως φυσικό, μερικές φορές είναι αρκετά άβολο να το αντιμετωπίσεις. Και μπορεί να είναι και οδυνηρό.

Tα foam rollers είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσετε τους σφιγμένους μύες και την ένταση για να σας βοηθήσουν να “σταθείτε” ξανά στα πόδια σας.

Αλλά πρώτα, τι ακριβώς είναι ένα foam roller ;

Τα  foam roller είναι επίσης γνωστοί ως κύλινδροι μυών ή κύλινδροι άσκησης.

Είναι απλά μεγάλοι κύλινδροι από συμπιεσμένο αφρό. Και μπορούν να είναι τελείως λείες ή να έχουν ανάγλυφη επιφάνεια, ανάλογα με το επίπεδο μασάζ που επιθυμείτε.

Το Foam Rolling είναι μια τεχνική αυτο-μυοπροσωπικής απελευθέρωσης (SMR), η οποία είναι μια μορφή αυτομασάζ που βοηθά στην απελευθέρωση των σημείων έντασης και πόνου στους μύες και τις αρθρώσεις.

Ο μυϊκός πόνος προέρχεται συχνά από την περιτονία. Αυτό είναι ένα δίκτυο ιστών που εμφανίζεται σε όλο το σώμα.

Συνδέει και περιβάλλει όλα τα όργανα και έχει νεύρα που το κάνουν ευαίσθητο. Όταν πιέζεται, σφίγγει, προκαλώντας πόνο και ένταση.

Οι κύλινδροι αφρού χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν αποκλειστικά από αθλητές, προπονητές και θεραπευτές. Αλλά σήμερα, μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους όλων των μεγεθών και ηλικιών να απελευθερώσουν τους πόνους, τους πόνους και την ενόχλησή τους.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα foam roller;

Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη του 

Τώρα που ξέρετε τι είναι ένας κύλινδρος αφρού, ίσως αναρωτιέστε πώς μπορεί κάποιος να ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τη ρουτίνα σας.

Παρακάτω είναι πέντε από τους καλύτερους τρόπους που ένας κύλινδρος αφρού θα μπορούσε να σας βοηθήσει:

 

 1) Τα foam roller μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του μυϊκού πόνου

Μελέτες δείχνουν ότι η κύλιση με αφρό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του μυϊκού πόνου μετά την προπόνηση.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κύλιση με αφρό μπορεί να ανακουφίσει τη μυϊκή κόπωση και τον πόνο μετά από περιόδους έντονης άσκησης, βοηθώντας στην καθυστέρηση του μυϊκού πόνου και στη βελτίωση των επιπέδων απόδοσης.

Η κύλιση αφρού μπορεί μερικές φορές να αισθάνεται άβολα, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το μασάζ διαχωρίζει και χαλαρώνει τους μυς, μειώνοντας μακροπρόθεσμα τα σημεία πόνου.

 

 2) Τα foam roller μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Οι κύλινδροι αφρού μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του αίματος και της κυκλοφορίας στους μαλακούς ιστούς του σώματος.

Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία και το εύρος κίνησης, όταν ο αφρός κύλινδρος χρησιμοποιείται ως μέρος μιας τακτικής ρουτίνας.

Το μασάζ ενισχύει φυσικά την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία ωθώντας το αίμα σε όλους τους δρόμους του σώματος.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η κανονική ροή του αίματος επανέρχεται μόλις σταματήσει η πίεση από το μασάζ. Οι τοξίνες διοχετεύονται επίσης έξω από το σώμα αφού τα λεμφικά στοιχεία του σώματος λάβουν διέγερση.

Αυτές οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα μέσω του ιδρώτα, της ούρησης και της αφόδευσης.

 

3) Τα foam roller μπορεί να βοηθήσουν στη διάσπαση των μυϊκών κόμβων

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από άβολους μυϊκούς κόμπους κατά καιρούς

Οι μυϊκοί κόμποι είναι μυοπεριτονιακά σημεία ενεργοποίησης.

Αφού ο αφρός κυλήσει τους κόμπους στις γάμπες ή στην πλάτη σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η ταλαιπωρία υποχωρεί για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό οφείλεται στο ότι η κύλιση με αφρό χαλαρώνει τις περιοχές της έντασης και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σπασμού.

Πιο επώδυνοι, μεγαλύτεροι κόμποι μπορεί να χρειάζονται καθημερινά μασάζ για να μειώσουν την ενόχληση.

 

 4) Τα foam roller μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μυϊκού τραυματισμού

Οι κύλινδροι αφρού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πιθανότητας τραυματισμού.

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, βάζουμε τους μύες μας μέσα στο στρες, σκίζοντας τις ίνες, ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο δυνατοί και μεγαλύτεροι.

Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι οι τραυματισμοί είναι συνηθισμένοι. Εμφανίζονται ως επί το πλείστον όταν οι ίνες έχουν καταπονηθεί υπερβολικά και έχουν καταστραφεί ή σχιστεί.

Οι κύλινδροι αφρού μπορούν να βοηθήσουν στο να στοχεύσετε περιοχές με τη μεγαλύτερη ένταση και να διαλύσουν τους μυϊκούς κόμπους για να αποτρέψουν τον σχηματισμό ή την επιδείνωση των τραυματισμών.

 

 5) Οι κύλινδροι αφρού μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η προσθήκη ασκήσεων με ρολό αφρού στην καθημερινή τους ρουτίνα τους βοηθά να χαλαρώσουν.

Τα επώδυνα σημεία στους μυς προκαλούν άγχος και δυσφορία. Επίσης σπάνια βελτιώνονται από μόνα τους.

Η θεραπεία της αιτίας αυτής της δυσφορίας μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθανθούν καλύτερα. Οι κύλινδροι αφρού βοηθούν στη μείωση της πηγής του προβλήματος και ενισχύουν τα συναισθήματα ανακούφισης και χαλάρωσης.

Η κύλιση αφρού ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να επιβραδύνουν και να αφιερώσουν πέντε λεπτά για να επικεντρωθούν στον εαυτό τους, απελευθερώνοντας την ψυχική ένταση καθώς και τη σωματική ακαμψία μέσα στο σώμα.

Πηγή: Health hub

Καλό ρολάρισμα!

Stay active – Eat Healthy – Sleep more!

THINK FIT LOGO

#MakeHealthYourHabit!

 

Follow us for more! Follow us for more!Follow us @ instagram! Follow us @ instagram!

THINK FIT faviconΔιάβασε τα νέα άρθρα του ΤHINK FIT-pedia!

Join Us on  Tweeter 

THINK..είναι FIT ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

Θές να ενημερώνεσαι πρώτος;

#stayintouch για tips, promos & giveaways

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Γίνε bee.. & κέρδισε bee points !

Ρίξε μια ματιά πως θα κερδίσεις bee profit & κάνε εγγραφή στην κυψέλη μας!