bcaa post

💡Τα Σημαντικά Οφέλη των BCAA Αμινοξέων στην Αθλητική Απόδοση και το Τρέξιμο – και 5 Συμπληρώματα και Μπάρες με BCAAS που επιλέγουν οι Δρομείς

 

Λίγα συμπληρώματα είναι τόσο δημοφιλή όσο τα BCAA’s.

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, καταναλώνονται από μεγάλο αριθμό  αθλητών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σηκώνουν πολλά βάρη, των δρομέων, των ποδηλατών και άλλων δραστήριων ατόμων.

Οι δραστήριοι άνθρωποι τα παίρνουν συνήθως για υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης, βελτίωση της ποιότητας αποκατάστασης ή προστασία των μυών κατά την απώλεια βάρους. 

Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια, ακούμε όλο και περισσότερο ότι η λήψη BCAA’s είναι εντελώς περιττή και ότι ανήκουν στα σκουπίδια και όχι στο σέικερ μας.

Είναι δικαιολογημένη η δημοτικότητά τους ή μήπως η λήψη BCAA’s δεν αξίζει καθόλου τον κόπο;

Τι είναι τα BCAAs αμινοξέα;

 

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει 20 αμινοξέα, τα οποία αποτελούν τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών.

Χρησιμεύουν για τη δημιουργία και την αποκατάσταση της μυϊκής μάζας και άλλων ιστών του σώματος.

Επιπλέον, το σώμα μας παράγει και ορμόνες αλλά και ένζυμα από αυτά.

Επομένως, τα αμινοξέα είναι ζωτικής σημασίας για θεμελιώδεις σωματικές διεργασίες όπως η πέψη, η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και η ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών. 

Ωστόσο, πρέπει να αναπληρώνονται τακτικά, καθώς το σώμα μας δεν τα αποθηκεύει σε μεγάλες ποσότητες, σε αντίθεση με το λίπος.

Μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, στους μύες, οι οποίοι μπορεί να διασπαστούν σε αμινοξέα, αλλά αυτό είναι σίγουρα κάτι ανεπιθύμητο. 

Τα αμινοξέα διακρίνονται σε απαραίτητα και μη απαραίτητα. 

Η κύρια διαφορά είναι ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει από μόνος του τα απαραίτητα αμινοξέα (EAAs).

Αυτά τα 9 αμινοξέα (μερικές φορές 8, καθώς η ιστιδίνη μπορεί να θεωρηθεί ημι-απαραίτητη) πρέπει να καταναλώνονται μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων διατροφής. 

Κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι υπάρχουν 3 αμινοξέα που διαφέρουν ως προς τη χημική τους δομή, τις λειτουργίες τους και τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός τα απορροφά και τα χρησιμοποιεί.

Τα πιο συνηθισμένα μπορούν να βρεθούν με τη συντομογραφία BCAA, που σημαίνει αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας. 

TF banner

Συγκεκριμένα, αυτά είναι η βαλίνη, η λευκίνη και η ισολευκίνη. 

Αποτελούν περίπου το 35-40% όλων των αμινοξέων στο σώμα και περίπου το 14% των αμινοξέων στο σκελετικό μυϊκό ιστό. 

Λευκίνη

Η λευκίνη είναι το πιο σημαντικό BCAA.

Σύμφωνα με μελέτες, είναι ο πιο αποτελεσματικός ενεργοποιητής της μυϊκής πρωτεϊνοσύνθεσης.  

Τα κύτταρα του σώματος μπορούν να αναγνωρίσουν το επίπεδο της λευκίνης και με βάση αυτό, στέλνουν ένα σήμα στο πρωτεϊνικό σύμπλεγμα mTOR, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να ξεκινήσει ολόκληρη τη διαδικασία επισκευής και ανάπτυξης των μυών (MPS – Muscle Protein Synthesis).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί αθλητές παρακολουθούν την πρόσληψη λευκίνης μέσω της διατροφής και των συμπληρωμάτων.

Για παράδειγμα, οι φυτικές δίαιτες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λευκίνη, οπότε μπορεί να είναι απαραίτητη η λήψη συμπληρωμάτων. 

 

Ισολευκίνη

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της ενεργοποίησης του mTOR, η ισολευκίνη βρίσκεται κάπου μεταξύ της βαλίνης και της λευκίνης.

Αυτό στο οποίο υπερέχει είναι η ικανότητά της να αυξάνει τη χρήση της γλυκόζης (σάκχαρο στο αίμα) και έτσι να παρέχει ενέργεια στους μυς κατά τη διάρκεια της αθλητικής απόδοσης. 

 Έχει επίσης αντι-καταβολικά αποτελέσματα (βοηθά στην πρόληψη της μυϊκής διάσπασης) που μπορούν να συγκριθούν με τον μεταβολίτη της λευκίνης – HMB (β-υδροξυ-β-μεθυλοβουτυρικό). 

 

Βαλίνη

Οι επιδράσεις της βαλίνης είναι οι λιγότερο διερευνημένες μεταξύ αυτών των 3 αμινοξέων.

 Ίσως γι’ αυτό δεν θεωρείται τόσο σημαντική όσο η λευκίνη και η ισολευκίνη.

Όπως και τα άλλα δύο BCAA, μπορεί να ενεργοποιήσει το σύμπλεγμα πρωτεϊνών mTOR (Mammalian Target Of Rapamycin), το οποίο παίζει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της μυϊκής ανάπτυξης. 

 

Μεταβολισμός των BCAAs

 Σε αντίθεση με άλλα αμινοξέα, τα BCAA’s δεν μεταβολίζονται στο ήπαρ.

Αυτό τους επιτρέπει να εισέρχονται γρήγορα στα μυϊκά κύτταρα, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν αμέσως για αναγέννηση, ανάπτυξη ή ως πηγή ενέργειας.

Ακριβώς αυτή η γρήγορη χρηστικότητα τους είναι μία από τις πιο πολύτιμες ιδιότητες της βαλίνης, της λευκίνης και της ισολευκίνης. 

 

Τα 7 Σημαντικά Οφέλη των BCAA’s

 

Χάρη στις ιδιότητές τους, τα BCAAs έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν τόσο στους αθλητές δύναμης όσο και στους αθλητές αντοχής.

Πώς βλέπει η επιστήμη τα αποτελέσματά τους;

 

 1. Κόπωση κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας

 

Ο συνδυασμός βαλίνης, λευκίνης και ισολευκίνης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καθυστέρηση της κόπωσης κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιρροή των BCAAs στη μείωση του επιπέδου του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. 

Η σεροτονίνη αρχίζει να παράγεται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια έντονης ή παρατεταμένης άσκησης, οδηγώντας σε αίσθημα κόπωσης.

Ωστόσο, η σύνθεση της σεροτονίνης απαιτεί τρυπτοφάνη, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο μεταφορέα με τα BCAAs για τη μεταφορά της στον εγκέφαλο.

Τα BCAAs μπορούν να καταλάβουν τους περισσότερους διαθέσιμους μεταφορείς, εμποδίζοντας την είσοδο της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο.

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή σεροτονίνης μειώνεται και κατά συνέπεια, η αίσθηση της κόπωσης καθυστερεί. 

Αυτό σας επιτρέπει να προπονηθείτε περισσότερο, πιο σκληρά και να αυξήσετε τόσο την αντοχή όσο και την απόδοση δύναμης.

 

 1. Αθλητικές επιδόσεις

 

Τα BCAA μεταβολίζονται γρήγορα στο σώμα και μπορούν σχεδόν αμέσως να χρησιμεύσουν ως πηγή ενέργειας για τους μύες που δουλεύουν.

Μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως συμπλήρωμα σε ένα ισοτονικό ποτό που περιέχει υδατάνθρακες για μέγιστη αθλητική απόδοση.

Σε συνδυασμό με το προηγούμενο επιχείρημα σχετικά με τη μείωση της κόπωσης, μπορείτε να περιμένετε υψηλότερης ποιότητας, πιο έντονες και μεγαλύτερης διάρκειας επιδόσεις. 

Τόσο οι αθλητές δύναμης όσο και οι αθλητές αντοχής μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Οι αθλητές αντοχής μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την πιθανή θετική επίδραση των BCAA’s στο ανοσοποιητικό, το οποίο μπορεί να αποδυναμωθεί μετά από μια μεγάλη προπόνηση.

 1. Μυϊκός πόνος μετά την άσκηση

 

Εάν ασχολείστε με την προπόνηση δύναμης, πιθανότατα έχετε βιώσει αυτόν τον δυσάρεστο μυϊκό πόνο, ο οποίος συνήθως εμφανίζεται την επόμενη ημέρα μετά από μια νέα ή πιο έντονη προπόνηση.

Ωστόσο, τα BCAAs μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτό.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο μυϊκό πόνο (DOMS – Delayed Onset Muscle Soreness). 

Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι τα BCAAs μπορούν να μειώσουν και το επίπεδο της κινάσης της κρεατίνης, η οποία είναι ένας από τους δείκτες της μυϊκής βλάβης.

Ως αποτέλεσμα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφισή της.

Ενώ η επίδραση των BCAAs στην πραγματική αποκατάσταση δεν έχει αποδειχθεί πλήρως, η απλή μείωση του μυϊκού πόνου θα μπορούσε να σημαίνει ότι η επόμενη προπόνησή σας θα είναι λίγο πιο ευχάριστη.

 

 1. Απώλεια βάρους και διατήρηση υγιούς βάρους

 

Καθώς οι μερίδες των γευμάτων σας μειώνονται κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους, η σημασία του συμπληρώματος BCAA αυξάνεται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι ζωτικής σημασίας να καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη, και συνεπώς και αρκετά αμινοξέα, για να αποτρέψετε σημαντική απώλεια μυών. 

Επιπλέον, τα BCAAs μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγή ενέργειας και προστατεύουν τη μυϊκή μάζα από το να καεί για ενέργεια κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

Η κατανάλωση βαλίνης, λευκίνης και ισολευκίνης μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλότερη πρόσληψη BCAA σχετίζεται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης περιττού βάρους  και παχυσαρκίας. 

 

 1. Μυϊκή ανάπτυξη

 

Οι μεγαλύτεροι μύες είναι το πιο συνηθισμένο κίνητρο για τη χρήση των BCAAs μεταξύ των bodybuilders, των powerlifters και των απλών ανθρώπων που πάνε γυμναστήριο.

Στόχος τους είναι να παρέχουν στον οργανισμό δομικό υλικό για μυϊκή ανάπτυξη.

Η μυϊκή μάζα στο σώμα υπόκειται σε συνεχή αποδόμηση (καταβολισμός) και σχηματισμό (αναβολισμός).

Αν θέλετε να αυξάνετε σε όγκο, είναι επιθυμητό οι αναβολικές διεργασίες να υπερτερούν των καταβολικών.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με ποιοτική προπόνηση δύναμης σε συνδυασμό με επαρκή πρόσληψη αμινοξέων από τις τροφές (πρωτεΐνη) ή συμπληρώματα. Μεταξύ όλων των αμινοξέων, το πιο αποτελεσματικό από την άποψη αυτή, σύμφωνα με την τρέχουσα επιστήμη, είναι η λευκίνη.

Μπορεί να ενεργοποιήσει καλύτερα το mTOR, το οποίο ενεργοποιεί τη διαδικασία της μυϊκής πρωτεϊνοσύνθεσης (MPS). Ωστόσο, η ισολευκίνη και η βαλίνη συμβάλλουν επίσης αποτελεσματικά σε αυτό. Η προσθήκη BCAAs ή ακόμα και μόνο λευκίνης στο ρόφημα πρωτεΐνης μετά την προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του συνολικού αναβολικού δυναμικού του ροφήματος.

 

 1. Διατήρηση της μυϊκής μάζας

Τα BCAA’s μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της δίαιτας, όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη μυϊκή μάζα. 

Με χαμηλή πρόσληψη ενέργειας από τη διατροφή σας, είναι σύνηθες το σώμα να αρχίσει να καίει μυϊκή μάζα εκτός από λίπος.

Αυτό μπορεί να αποτραπεί εν μέρει εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης και καταναλώνοντας BCAAs κατά τη διάρκεια απαιτητικών προπονήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα δεν θα χρειαστεί να καταφύγει στη χρήση των δικών του αποθεμάτων αμινοξέων στον μυϊκό ιστό, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τα BCAAs μπορούν επιπλέον να αναστείλουν (επιβραδύνουν) την αποικοδόμηση των μυϊκών πρωτεϊνών περιορίζοντας τη δραστηριότητα του ενζύμου που είναι υπεύθυνο για τη μυϊκή διάσπαση.

Έχουν επίσης μια αντικαταβολική επίδραση.

Για τον λόγο αυτό, οι άνθρωποι που προετοιμάζονται για διαγωνισμούς bodybuilding, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τη μέγιστη μυϊκή μάζα παρά το χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους, συχνά βασίζονται στα BCAAs. 

 1. Άλλες πιθανές επιδράσεις των BCAAs αμινοξέων

 

Τα BCAAs δεν μελετώνται μόνο σε σχέση με την αθλητική απόδοση και το βάρος.

Υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις τους στην ηπατική λειτουργία, ειδικά σε άτομα με κίρρωση ή άλλες ηπατικές παθήσεις.

Αυτά τα αμινοξέα χρησιμοποιούνται επίσης στην κλινική πρακτική, ειδικά μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, όταν οι άνθρωποι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο επιρρεπείς σε σημαντική απώλεια μυών.

Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είναι ζωτικής σημασίας η επαρκής πρόσληψη όλων των απαραίτητων αμινοξέων. 

 

Πηγές BCAAs αμινοξέων

 

Τα BCAAs δεν είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο – συνήθως τα καταναλώνετε μέσω κανονικών τροφίμων όπως το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Για παράδειγμα, η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια φυσική πηγή BCAAs.

Ως συμπυκνωμένα συμπληρώματα, βρίσκονται πιο συχνά με τη μορφή διαλυτής σκόνης, ταμπλέτες, ή ροφήματα. 

 

Συνιστώμενη πρόσληψη BCAA

Συνιστάται γενικά να καταναλώνετε συνολικά 20 g BCAAs την ημέρα. 

Εκ των οποίων 2-10 g λευκίνη.

Η ιδανική πρόσληψη ισολευκίνης είναι περίπου 48-72 mg/kg σωματικού βάρους.

Η βέλτιστη πρόσληψη βαλίνης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Συνήθως, η κάλυψη της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης BCAA (από τρόφιμα και συμπληρώματα) είναι επαρκής και πιθανότατα θα καλύπτετε επίσης τις συνιστώμενες τιμές για τη λευκίνη, την ισολευκίνη και τη βαλίνη.

Σε μία μόνο μερίδα συμπληρώματος, θα πρέπει να λαμβάνετε 5-10 g BCAAs.

Η λήψη BCAAs είναι ιδανική πριν ή κατά τη διάρκεια της άσκησης για αναπλήρωση ενέργειας και προστασία των μυών, ή μετά την άσκηση ως μέρος του ροφήματος αποκατάστασης.

Μπορούν επίσης να λαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να αυξήσουν τη συνολική ημερήσια πρόσληψη αυτών των απαραίτητων αμινοξέων.

 

Ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε τα παρακάτω 5 Συμπληρώματα Διατροφής και Μπάρες με BCAAS:

 

 1. 226ERS BCAA’S 300gr

Συμπλήρωμα αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας της εταιρείας 226ERS.

 

Τα αμινοξέα όπως η Λευκίνη, η Βαλίνη και η ισολευκίνη (BCAA) μεταβολίζονται στους μύες, σε αντίθεση με άλλα αμινοξέα, τα οποία γενικά μεταβολίζονται στο συκώτι.

Σχεδόν το ένα τρίτο των σκελετικών μυών του σώματος αποτελείται από έναν συνδυασμό αυτών των απαραίτητων αμινοξέων, και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην σύνθεση των πρωτεϊνών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα BCAA μπορούν να συμβάλλουν:

Στην παροχή μεταβολικής ενέργειας στους μύες

Στην διατήρηση των αποθεμάτων γλυκογόνου

Έχουν αναβολική δράση (χάρη κυρίως στην λευκίνη), και συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία μυϊκής αποκατάστασης.

Χωρίς γλουτένη.

 Χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Μέγεθος 300g.

 Γεύσεις: Ουδέτερη, Cola & Λεμόνι.

 

Θα βρείτε τα 226ERS BCAA’S 300gr, ΕΔΩ

 

 1. GU Κάψουλες Αμινοξέων (BCAA CAPSULES)

Οι κάψουλες Αμινοξέων Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (BCAA) της GU προορίζονται για ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αθλητές και σκοπός τους είναι να μειώσουν την διάσπαση και την ζημιά του μυϊκού ιστού που προξενείται από την έντονη προπόνηση.

Περιέχουν τα τρία βασικά Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (λευκίνη, βαλίνη, ισολευκίνη) σε αναλογία 4:1:1, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπλαση και αποκατάσταση των μυών μετά την προπόνηση, λόγω της ενεργοποίησης της πρωτεϊνοσύνθεσης.

Επίσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των αποθεμάτων γλυκογόνου στους μυς και είναι τα μόνα αμινοξέα τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε γλυκόζη, όταν το σώμα ξεμείνει από γλυκογόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

 

Τα Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (BCAA) μειώνουν την κούραση κατά την διάρκεια της άσκησης και οι κάψουλες BCAA της GU παρέχουν 1500mg (1,5 γραμμάριο) αμινοξέων στη δόση.

Οι πρόσθετες Βιταμίνες Β (Β2, Β6, Β12) είναι απαραίτητο συστατικό για τον μεταβολισμό των μικροστοιχείων και συνεπώς έχουν προστεθεί με σκοπό να λειτουργούν συνεργαστικά με τα Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (ΒCAA) για να διευκολύνουν την ανάπλαση των μυών, και να αποτρέπουν την διάσπαση του μυϊκού ιστού και την απώλεια της μυϊκής μάζας.

Πότε: Κάθε ώρα είναι σωστή για να προλάβετε και να αποτρέψετε την ζημιά που παθαίνει ο μυϊκός ιστός από την προπόνηση ή τον αγώνα.

Λαμβάνοντας κάψουλες BCAA πριν, κατά την διάρκεια, ή μετά την προπόνηση, βοηθάτε στην μείωση της ζημιάς που προξενείται στους μυς από την επίπονη άσκηση.

Θα βρείτε τις GU Κάψουλες Αμινοξέων, ΕΔΩ

 

 1. Swedish Supplements BCAA Engline 4:1:1 Cola Delicious

Το BCAA Engine 4:1:1 της Swedish Supplements, είναι δροσιστικό και νόστιμο, συμπλήρωμα BCAA’s με άμεση διαλυτότητα σε αναλογία 4:1:1.

Τόσο πριν, όσο και μετά τη προπόνηση, το σώμα απαιτεί αμινοξέα.

Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το BCAA Engine 4:1:1 της Swedish Supplements.

Ο πιο σημαντικός λόγος για να πάρετε αμινοξέα είναι για να επιτύχετε καλύτερη ανάπτυξη αλλά και διατήρηση του μυικού σας συστήματος.

Χαρακτηριστικά του BCAA Engine 4:1:1 της Swedish Supplements: 

  4:1:1 αναλογία BCAA αμινοξέων στη δόση

 4 γρ. Λευκίνης, 1 γρ. Ισολευκίνης, 1 γρ. Βαλίνης

 2 γρ. Γλουταμίνης στη δόση

 Διατίθεται και σε γεύση Watermelon Mania

 Φόρμουλα εμπλουτισμένη και με 1 γρ. Λυσίνης!

 Φόρμουλα εμπλουτισμένη και με 1 γρ. Λυσίνης!

 Άμεση διάλυση, ακόμη και σε κρύο νερό με κουτάλι!

Συνιστώμενη δοσολογία: 

1 δόση πριν τη γυμναστική. Για καλύτερα αποτελέσματα, πάρτε άλλη μια δόση μετά αμέσως μετά την προπόνηση σας!

Θα βρείτε το Swedish Supplements BCAA 4:1:1 Cola Delicious, ΕΔΩ

 

 1. 4. 226ERS Race Day Bar 40gr Dark Chocolate + BCAA’S

Ενεργειακή μπάρα πλούσια σε υδατάνθρακες με βάση αποξηραμένα φρούτα και σπόρους κολοκύθας.

Κατάλληλο για vegans.

Η Race Day Bar είναι μια παραλλαγή του Endurance Fuel Bar BCAA, καθώς είναι πιο λεπτή και πολύ εύκολη στη μεταφορά και μάσημα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι:

Μικρότερο μέγεθος και βάρος 40 g.

Η ποσότητα των σύκων έχει αυξηθεί και οι χουρμάδες έχουν μειωθεί, ελέγχοντας έτσι τον γλυκαιμικό δείκτη και παρέχοντας ενέργεια αλλά μειώνοντας τις κορυφές της ινσουλίνης.

Μία μπάρα περιέχει 124 kcal και μεταξύ 21 και 25 g υδατανθράκων ανάλογα με τη γεύση.

Οι ξηροί καρποί έχουν αφαιρεθεί για να τρώγονται και να χωνεύονται ευκολότερα.

Έχει σπόρους κολοκύθας που του δίνουν μια τραγανή πινελιά και παρέχουν υγιή λίπη και πρωτεΐνες.

Με βιολογικά συστατικά όπως σπόρους κολοκύθας, ηλιέλαιο και σουλτανίνα.

Διατίθεται και σε γεύση Apple & Cinnamon.

Ένα σύμπλεγμα βιταμινών με 10 βιταμίνες έχει προστεθεί παρέχοντας το 50% του NRV.

 

Μπορείτε να βρείτε την 226ERS Race Day Bar 40gr Dark Chocolate + BCAAS, ΕΔΩ

 

 1. Swedish Supplements Whey Protein Deluxe 1,8 Kgr Heavenly Rich chocolate

Η Deluxe Whey Protein είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής από συμπυκνωμένη και απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος και φυσικά περιέχει πλήρες φάσμα αμινοξέων και BCCAS, για καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση.

Χαρακτηριστικά: 

Καλύτερη αποκατάσταση μετά τη προπόνηση

Άψογη διαλυτότητα

Υψηλή περιεκτικότητα από αμινοξέα BCAA

25γρ. πρωτεΐνης σε κάθε δόση

79% πρωτεΐνη

5+ γρ. γλουταμίνης ανά δόση

7+ γρ. δόση BCAA

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος – σε οποιαδήποτε μορφή – είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

Ακόμα και στη χαμηλότερη περιεκτικότητα, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, έχει 100% απορρόφηση, ακόμα και από άλλες πηγές πρωτεΐνης όπως αυγού κλπ.

Εν ολίγοις η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι εξαιρετική ως πηγή πρωτεΐνης για μετά τη γυμναστική ή πριν το βράδυ.

Η Whey Protein Deluxe, είναι ένα αγνό, φυσικό και υψηλής ποιότητας και βιοδιαθεσιμότητας συμπλήρωμα που παράγεται από αγελαδινό γάλα.

Είναι πλήρης πηγή όλων των βασικών αμινοξέων που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα σε καθημερινή βάση, καθώς και των αμινοξέων που δεν μπορεί να παράγει.

Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία του σώματος, των μυών, του δέρματος, των νυχιών.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει περισσότερα BCAA από οποιαδήποτε άλλη γνωστή πηγή τροφίμων στον κόσμο.

 

Θα βρείτε την Swedish Supplements Whey Protein Deluxe 1,8 Kgr Heavenly Rich chocolate, ΕΔΩ

 

Δείτε όλα τα Συμπληρώματα με BCAAS, ΕΔΩ

TF banner

THINK FIT

FITNESS WEB STORE

Πηγή: runningnews.gr

 

Stay active – Eat Healthy – Sleep more!

THINK FIT LOGO

#MakeHealthYourHabit!

 

Follow us for more! Follow us for more!μαγνήσιο Follow us @ instagram!

THINK FIT faviconΔιάβασε τα νέα άρθρα του ΤHINK FIT-pedia!

Join Us on  Tweeter 

THINK..είναι FIT ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 39,00 €.Current price is: 37,00 €.
ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 30,00 €.Current price is: 29,00 €.
ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 26,00 €.Current price is: 24,50 €.

Θές να ενημερώνεσαι πρώτος;

#stayintouch για tips, promos & giveaways

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Γίνε bee.. & κέρδισε bee points !

Ρίξε μια ματιά πως θα κερδίσεις bee profit & κάνε εγγραφή στην κυψέλη μας!