💡 Τι μπορείτε να κάνετε όταν περνάτε δυσκολίες..

  Όλοι μας κάποιες φορές περνάμε δυσκολίες & στιγμές που νοιώθουμε κουρασμένοι, συντετριμμένοι και σε απόγνωση. Τα βλέπουμε όλα μαύρα, κι ότι όλα πηγαίνουν στραβά. Δεν θέλουμε να βγούμε έξω και το μόνο που θέλουμε, είναι να είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και να μην κάνουμε τίποτα.

  Αλλά το να μην κάνεις τίποτα, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Όταν μας φαίνεται ότι ο κόσμος μας καταρρέει, δεν είναι ποτέ έτσι στην πραγματικότητα. Απλώς μας φαίνεται έτσι. Όταν νοιώθεις ότι δεν έχεις άλλα πολεμοφόδια στο οπλοστάσιό σου, τότε είναι που δεν πρέπει να τα παρατήσεις.

 Χρειάζεσαι μια παύση, ένα δευτερόλεπτο, για να αναπνεύσεις και να εστιάσεις σε απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Οι πιο μικρές πράξεις, πολλές φορές είναι το πιο δυνατό πράγμα στον κόσμο. Σε μεταμορφώνουν από θύμα σε ηγέτη, αστραπιαία. Η νοοτροπία είναι αυτό που έχει σημασία σε αυτό το σημείο που βρίσκεσαι. Τα μικρά πράγματα φαίνονται μικρά, αλλά -στη δίνη της απελπισίας- είναι γιγάντια.


  Ας δούμε μερικά από αυτά, τα μικρά, που επιβάλλεται να κάνετε όταν περνάτε δυσκολίες και που θα σας βοηθήσουν να βγείτε από το τέλμα της απελπισίας:

1.  Φρόντισε την προσωπική σου υγιεινή. Βούρτσισε τα δόντια σου. Κάνε οτιδήποτε που δείχνει και την παραμικρή αυτό-φροντίδα. Δείξε στον εαυτό σου ότι τον νοιάζεσαι. Σήκω από τον καναπέ σου, περπάτησε πάνω-κάτω. Αυτά τα μικρά είναι μια δυνατή πράξη γιατί θέτει σε κίνηση άλλες μεγαλύτερες ενέργειες.

 

2.  Καθάρισε, πλύνε τα πιάτα ή έστω ένα πιάτο. Καθάρισε το μπάνιο ή μόνο τον καθρέφτη του μπάνιου. Στρώσε το κρεβάτι σου. Κάντε κάτι που δείχνει τη φροντίδα για το περιβάλλον σας. Εάν δεν μπορείτε να φροντίσετε το περιβάλλον σας, θα δυσκολευτείτε να προχωρήσετε στην δουλειά αλλά και στις σχέσεις σας.

 

3.  Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου. Το να βάζεις τον εαυτό σου ως θύμα με οποιονδήποτε τρόπο είναι δελεαστικό. Το κάνουμε γιατί νιώθουμε ανακούφιση, αλλά κατά βάθος μας τρώει μέσα μας. Το να ρίχνετε το φταίξιμο σε άλλους, σας δίνει δύναμη, αλλά τονίζει μόνο την έλλειψη ευθύνης σας.

 

4.  Μην υποκύπτεις στη σκληρή φωνή μέσα σου που λέει ότι απέτυχες. Μπορεί να έκανες λάθος, αλλά δεν είσαι αποτυχημένος. Σήκω, κοίταξε στον καθρέφτη και πες ότι αρνείσαι να γίνεις ένας αποτυχημένος. Νιώσε τον αληθινό, πολεμιστή εαυτό σου να ξυπνά, σήκω και ανασκουμπώσου.

 

5.  Πήγαινε μια βόλτα. Ακούγεται ασήμαντο, αλλά ακόμα και αν μια βόλτα ή κάποια μορφή σωματικής άσκησης έξω είναι το τελευταίο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις. Μια απλή βόλτα. Στρέψε το πρόσωπό σου στον ήλιο και περπάτησε χωρίς σχέδιο. Απλώς περπάτησε και νιώσε το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Άφησε το μυαλό σου να ηρεμήσει καθώς προχωράς. Όσο περισσότερο κινείσαι, τόσο περισσότερες πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνεις θα σου έρχονται στο μυαλό χωρίς προσπάθεια. Αυτή είναι η φωνή του αληθινού εαυτού σου. Άφησέ τον να μιλήσει.

 

6.  Κάθισε κάπου άνετα και γίνε παρατηρητής, των σωματικών αισθήσεων και των συναισθημάτων σου τη συγκεκριμένη στιγμή. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο και χώρο για αυτό. Γίνε ένας περίεργος παρατηρητής. Δεν είσαι εσύ. Είσαι πέρα από αυτό. Παρακολούθησε τα συναισθήματά σου να αναδύονται και παρατήρησέ τα χωρίς να κρίνεις. Θα διαπιστώσεις ότι τα επίμονα συναισθήματα εμφανίζονται και μετά σιγά-σιγά μειώνονται. Αυτή είναι μια θεμελιώδης άσκηση για πνευματική ελευθερία, γιατί έτσι καταλαβαίνεις ότι μπορείς να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από τα συναισθήματά σου.

 

7.  Σκέψου κάποιον σημαντικό ή κάποιον που σε ενδιαφέρει να τον έχεις στην ζωή σου. Κάποιος που νοιάζεσαι. Στείλτε του ένα μήνυμα. Αυτή είναι μια πρωτόγνωρη κίνηση για τους περισσότερους, καθώς σπάνια κάνουμε την πρώτη κίνηση. Όταν αναλαμβάνουμε δράση με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε τη μορφή ενός ηγέτη. Η λύση όταν απελπίζεσαι, είναι να κοιτάξεις προς τα έξω και να συνδεθείς με άλλους.

 

8.  Βγάλε ένα χαρτί και γράψε όλα τα ωραία πράγματα που μπορείς να σκεφτείς που σου φέρνουν χαρά. Κατέγραψε πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Κατέγραψε τις νίκες σου. Μάζεψε μερικές ιδέες για πράγματα που θα ήθελες ακόμα να κάνεις. Κάνε αυτό χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου. Μην κάνεις αυτοκριτική. Απλώς απαρίθμησε μερικά ωραία πράγματα. Ανανέωσε τον εαυτό σου, δίνοντας την προσοχή σου στα καλά πράγματα. Τα πράγματα που λειτουργούν στη ζωή σου. Τα πράγματα που θα ήθελες να δημιουργήσεις. Θα τα βρεις.

 

9.  Άκου ένα podcast ή απλά άκου μουσική. Άφησε τις δημιουργίες κάποιου άλλου να έρθουν στο προσκήνιο προς το παρόν και άκου τι έχουν να πουν. Ίσως ακούσεις κάτι που συνήθως δεν θα έκανες. Επέτρεψε στον εαυτό σου να εμπνευστεί από άλλους ανθρώπους που δημιουργούν, φτιάχνουν και κάνουν. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο, από το να απολαμβάνεις τη δουλειά κάποιου άλλου. Τι το ενδιαφέρον έχει αυτό που έχουν να πουν; Ποιο είναι ένα μάθημα που μπορείς να πάρεις από αυτό;

 

10.  Βγάλε τώρα το σημειωματάριό σου. Φτιάξε ένα σχέδιο. Ένα απλό σχέδιο. Ένα σχέδιο που σε βγάζει από τις καταστροφικές σκέψεις σου και σε οδηγεί σε πράξη. Έχεις ελεύθερη βούληση. Έχεις την ελευθερία της επιλογής. Μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε θέλεις. Υπάρχει τεράστια δύναμη σε αυτό. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και μπορείς να το σχεδιάσεις ακριβώς. Τα πάντα στη ζωή αποτελούνται από τα πιο μικρά βήματα. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε το Έβερεστ πριν το σκαρφαλώσετε. Πρέπει να αποφασίσετε τα επόμενα βήματα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

 

 Κάνοντας όλα τα παραπάνω έκανες ένα μικρό, πρώτο βήμα. Αλλά αυτό το βήμα αντιπροσωπεύει κάτι τεράστιο για εσένα. Γιατί δεν είσαι πια στο έλεος της ζωής σου: Είσαι ενεργός συμμετέχων. Καταλαβαίνεις πόσο σπουδαίο είναι αυτό;

Εσύ είσαι ο σχεδιαστής. Το κάνεις ήδη. Τώρα, συνέχισε.

 

Πηγή: συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π

 

Stay active – Eat Healthy – Sleep more!

THINK FIT LOGO

#MakeHealthYourHabit!

 

Follow us for more! Follow us for more!Follow us @ instagram! Follow us @ instagram!

THINK FIT faviconΔιάβασε τα νέα άρθρα του ΤHINK FIT-pedia!

Join Us on  Tweeter 

THINK..είναι FIT ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

ΤΗΙΝΚ Sales!
ΤΗΙΝΚ Sales!

Θές να ενημερώνεσαι πρώτος;

#stayintouch για tips, promos & giveaways

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Γίνε bee.. & κέρδισε bee points !

Ρίξε μια ματιά πως θα κερδίσεις bee profit & κάνε εγγραφή στην κυψέλη μας!