Γιατί είμαι τόσο κουρασμένος;

Γιατί είμαι τόσο κουρασμένος;

  Πολλοί παράγοντες μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι κουρασμένος, όπως το επίπεδο άγχους, η αφυδάτωση, η διατροφή σου, ακόμη και να μην είσαι αρκετά δραστήριος.

Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους αισθάνεστε κουρασμένοι:

– Είστε Υπό Στρες

  Το άγχος μπορεί να σας φάει ζωντανούς, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε κουρασμένοι Αυτό συμβαίνει επειδή η απόκριση στο στρες προετοιμάζει το σώμα σας να αντιμετωπίσει μια απειλή ή να ξεφύγει από αυτήν, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει τις αποθήκες ενέργειας του πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

  Επιπλέον, το άγχος συμβάλλει στην κατάθλιψη και το άγχος, τα οποία μπορούν επίσης να προκαλέσουν κόπωση και μπορεί επίσης να διακόψουν τα πρότυπα ύπνου σας.

  Και επειδή οι σημερινές πηγές άγχους τείνουν να είναι διάχυτες και συνεχείς, αυτή η φυσική απόκριση δεν σταματά ποτέ, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το σώμα. Εάν γίνει χρόνιο, το στρες μπορεί τελικά να συμβάλει σε σωματικές διαταραχές όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.

  Ένα μέρος για να ξεκινήσετε όταν προσπαθείτε να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας είναι η λίστα υποχρεώσεων που πρέπει να κάνετε, συμπεριλαμβανομένων εργασιακών, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων: Είναι πραγματικά απαραίτητες όλες οι εργασίες στη λίστα σας ή μπορεί κάποιος άλλος να σας βοηθήσει να τις χειριστείτε; Έχετε προγραμματίσει αρκετό χρόνο για αυτοφροντίδα;

  Η περισσότερη άσκηση βοηθά επίσης, όπως και τα εργαλεία χαλάρωσης, όπως η συνεπής πρακτική του διαλογισμού, του τάι τσι ή της γιόγκα. Επιπλέον, το να περνάτε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων) μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διάχυση του στρες.

– Είστε αφυδατωμένοι

  Το σώμα σας αποτελείται κατά 60% περίπου από νερό, επομένως το να παραμένετε ενυδατωμένο είναι σημαντικό για να αποφύγετε όχι μόνο την κούραση, αλλά και προβλήματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδα, ευερεθιστότητα και συνεχή αίσθηση κρύου. (Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και λαχτάρα για ζάχαρη.) Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη αρκετού νερού μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων σας, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να πίνουν μεταξύ έξι και οκτώ ποτηριών νερό την ημέρα για να λειτουργήσουν στο αποκορύφωμά τους. Οι ανάγκες σας θα διαφέρουν ανάλογα με τον καιρό (όσο πιο ζεστό είναι, τόσο περισσότερο νερό χάνετε) και τα επίπεδα άσκησης. Αν το απλό νερό δεν  έχει γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε φέτες λεμονιού.

– Δεν κοιμάσαι καλά

  Απλώς δεν φαίνεται να κοιμάσαι αρκετά; Χωρίς ύπνο τη νύχτα σημαίνει έλλειψη ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  Για να κοιμάστε περισσότερο, ξεκινήστε κλείνοντας τα smartphone και άλλες οθόνες (συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης) τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. το μπλε φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης από το σώμα σας, της ορμόνης που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου/αφύπνισης. (Η μελατονίνη διατίθεται σε μορφή συμπληρώματος.)

  Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι αρκετά δροσερή και σκοτεινή. Εάν υπάρχει πολύ φως στη γειτονιά σας, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα σετ κουρτίνες ή κουρτίνες που εμποδίζουν το φως. Πηγαίνετε για ύπνο και σηκωθείτε με ένα αρκετά σταθερό πρόγραμμα και προσπαθήστε να αποφύγετε να κοιμάστε αργά τα Σαββατοκύριακα.

  Επίσης, προσέξτε το χρόνο σας όσον αφορά το τι τρώτε και πίνετε—μην τρώτε μεγάλα γεύματα αργότερα το βράδυ. Κόψτε την καφεΐνη τέσσερις έως έξι ώρες πριν τον ύπνο. Αντίστοιχα δύο με τρεις ώρες για αλκοόλ.

  Κάτι άλλο: Αν σας έχουν πει ότι ροχαλίζετε, επισκεφτείτε έναν ειδικό ύπνου. Το ροχαλητό και η κούραση είναι σημάδια υπνικής άπνοιας, κατά την οποία η αναπνοή σταματά επανειλημμένα και ξεκινά όλη τη νύχτα.

– Δεν τρώτε σωστά

  Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε μια εκτενή λίστα με συνέπειες για την υγεία, συνεχή κούραση μεταξύ αυτών.

  Η κατανάλωση υπερβολικού πρόχειρου φαγητού -με τα υψηλά επίπεδα πρόσθετων σακχάρων, τους ανθυγιεινούς τύπους λίπους και τα χημικά πρόσθετα- μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει κόπωση από μόνη της αλλά και να οδηγήσει σε είδη διατροφικών ελλειμμάτων που μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ενέργειας.

 Συχνά είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά το να βασίσεις τη διατροφή σου σε φρέσκα προϊόντα, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιεινές πηγές λίπους και καθαρές πρωτεΐνες μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στο πώς αισθάνεσαι.

– Είσαι άρρωστος

  Είναι λογικό ότι δεν θα είστε γεμάτοι ενέργεια αν απλά δεν αισθάνεστε καλά. Αυτό καθιστά την κόπωση βασικό σύμπτωμα σε μια μακρά λίστα διαταραχών.

  Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού είναι μια προφανής (και γενικά αυτοπεριοριζόμενη) αιτία κούρασης, αλλά η κόπωση παίζει ρόλο και σε πιο σημαντικά προβλήματα υγείας. Και ενώ πολλές από αυτές τις καταστάσεις τείνουν να γίνονται πιο συχνές με την ηλικία, ορισμένες από αυτές – από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έως τη μονοπυρήνωση (συνήθως προκαλείται από μόλυνση με τον ιό Epstein-Barr) έως τον αδιάγνωστο διαβήτη – συχνά χτυπούν νεότερους.

  Εάν έχετε κόπωση που διαρκεί ακόμα και αφού έχετε κάνει κάποιες προσαρμογές στον τρόπο ζωής, είναι ώρα για ένα ταξίδι στον επαγγελματία σας για μια ενδελεχή εξέταση.

– Δεν έχετε καθόλου σίδηρο

  Αυτό ίσως δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα θεωρούσατε ως λόγο για τον οποίο είστε κουρασμένοι όλη την ώρα. Αλλά είναι πιο διαδεδομένο από όσο νομίζετε. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη σιδήρου είναι το πιο κοινό διατροφικό έλλειμμα παγκοσμίως.

  Οι γυναίκες στην αναπαραγωγική τους ηλικία, οι αθλητές, οι χορτοφάγοι και οι βίγκαν είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που είναι επιρρεπείς σε χαμηλό σίδηρο.

  Καθαρές πηγές ζωικής πρωτεΐνης, όπως το βόειο κρέας που τρέφεται με χόρτο και τα άγρια ​​ψάρια, μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα αποθέματά σας σιδήρου. Ο σίδηρος είναι επίσης διαθέσιμος σε συμπληρωματική μορφή, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί—ορισμένοι τύποι μπορεί να προκαλέσουν πεπτική δυσφορία. Για μεγαλύτερη άνεση και απορρόφηση, αναζητήστε ένα προϊόν που παρέχει οργανικά δεσμευμένο σίδηρο υψηλής ισχύος μαζί με βασικούς συμπαράγοντες όπως η βιταμίνη C.

– Κάνετε  καθιστική ζωή

  Εάν είστε κουρασμένοι, θα πρέπει να ξεκουραστείτε περισσότερο, σωστά; Στην πραγματικότητα, όχι: Ο πολύς χρόνος στον καναπέ συμβάλλει ενεργά στην κούραση.

  Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ανακατεύεται με τις ορμόνες σας, η αδράνεια διαταράσσει όχι μόνο τις συνήθειες του ύπνου σας αλλά και τα επίπεδα της όρεξής σας—οι πόθοι για φαγητό τείνουν να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Προωθεί επίσης την ανάπτυξη σωματικού λίπους αντί για άπαχη μυϊκή μάζα. όσο περισσότερο λίπος κουβαλάτε και όσο πιο αδύναμοι είναι οι μύες σας, τόσο πιο κουραστικό είναι απλώς να ανεβείτε μια σκάλα ή να περπατήσετε μέχρι το αυτοκίνητό σας.

  Επιπλέον, οι ερευνητές έχουν βρει μια σχέση μεταξύ της αδράνειας και των συναισθημάτων συναισθηματικής εξάντλησης.

  Τα καλά νέα: Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση όλων αυτών των επιπτώσεων. Το να είσαι δραστήριος ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και προάγει την αίσθηση μεγαλύτερης ευεξίας μέσω της απελευθέρωσης ενδορφινών, υπεύθυνων για αυτό που είναι γνωστό ως “runner’s high”. Επίσης οξύνει τις δεξιότητες σκέψης και τη συγκέντρωση.

  Το κόλπο είναι να βρεις αρκετό κίνητρο για να σηκωθείς από τον καναπέ. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας μια ανταμοιβή χωρίς φαγητό, όπως μια μέρα σπα για προσπάθεια μιας εβδομάδας. Η ιδέα είναι να δώσετε στον εγκέφαλό σας έναν λόγο να “αγοράσει” το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να δένετε τα αθλητικά σας παπούτσια.

  Ένα από τα καλύτερα κίνητρα είναι να μοιράζεστε τα σχέδια φυσικής σας κατάστασης με άλλα άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταστήσετε υπεύθυνους. για παράδειγμα, μπορείτε να υπογράψετε ένα συμβόλαιο που λέει ότι θα πληρώνετε σε έναν φίλο 10 ευρώ  για κάθε μάθημα άσκησης που παραλείπετε.😋

  Μια ακόμη καλύτερη ιδέα είναι να “στρατολογήσετε” αυτό το άτομο ως φίλο για άσκηση—οι δυο σας μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον στην κοινή σας διαδρομή!

 

Stay active – Eat Healthy – Sleep more!

THINK FIT LOGO

#MakeHealthYourHabit!

#ΤhinkFitPedia 

Ακολούθησέ μας στα socials! FB | INSTA |  TW |

THINK..είναι FIT ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 30,00 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 22,01 €.
ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 26,18 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 17,99 €.
ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 4,35 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 4,20 €.
ΤΗΙΝΚ Sales!
Original price was: 33,00 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 25,00 €.

Θές να ενημερώνεσαι πρώτος;

#stayintouch για tips, promos & giveaways

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Γίνε bee.. & κέρδισε bee points !

Ρίξε μια ματιά πως θα κερδίσεις bee profit & κάνε εγγραφή στην κυψέλη μας!